Version 2
David Thejl-Clayton bruger open source-tilgangen til it-sikkerhed: »Det skal være mere åbent med mere informationsdeling«
9/29/2020Det er ikke kun store organisationer, der kan drage fordel af Threat Intelligence. Små og mellemstore virksomheder kan med simple midler blive klogere på trusselsbilledet, lyder det fra David Thejl-Clayton, der står i spidsen for Cyber Defense hos JN Data.
Selv supporterne er forvirrede: Mystisk fejl forhindrer tilfældige Iphones i at bruge NemID-app
9/28/2020Nets har intet meldt ud og har ingen kommentarer mens betalingsgigantens supportere knokler for at fortælle kunderne, hvad der foregår.
»Digital kunstner« trækker maskerne af hviderussiske betjente med algoritme
9/28/2020I Hviderusland har Andrew Maximov udviklet en algoritme, som kan identificere politifolk, selvom de er skjult bag masker.
Flere it-selskaber langer ud efter Apple for gebyrer i App Store
9/28/2020Apple er kommet i modvind, efter at selskaber som Facebook og Spotify har kritiseret gebyrerne i App Store.
»Banale fejl« i offentlige it-systemer truer borgernes retssikkerhed
9/28/2020Simple fejl går igen i den offentlige forvaltnings it-systemer. Det sætter retssikkerheden på spil, er dyrt at rette, og gør man intet, vil problemerne bare fortsætte, vurderer Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger og peger på en løsning.
Blog: Så nåede #MeToo til Danmark
9/25/2020Det har undret mig i lang tid at #MeToo ikke havde givet mere bølgegang i Danmark, men det kom så nu. Først mediebranchen, dernæst politikerne og så skal man være ualmindelig optimistisk for at tro at IT branchen ikke også kommer i skudlinien. Det skrev jeg et blogindlæg om for et halvt år side...
Blog: Arbejder du agilt?
9/25/2020Som selvstændig konsulent har man et stort netværk, og igennem årene har det en tendens til at blive større og større. En gang imellem er der en ny konsulentformidler, der kontakter mig, og som regel vil jeg da gerne høre hvad de kan tilbyde mig. For et stykke tid siden havde jeg sådan én i tel...
Infosecurity, arrangeret af Version2, er - trods corona - klar til at sikre dig mod cyberkriminelle
9/25/2020Selvom dele af Infosecurity Denmark i år er gået online på grund af corona, er der stadig rig mulighed for at blive klogere på it-sikkerhed under ordnede forhold i Øksnehallen den 30. september og 1. oktober.
Partier er splittede om fremtiden for kontroversielt FE-samarbejde
9/25/2020Konservative mener, at det kontroversielle efterretningssamarbejde skal fortsætte, selvom der er risiko for ulovligheder.
Myndigheder erkender fejl i Smittestop-appen
9/25/2020Sundheds- og Ældreministeriet erkender, at en fejl i Smittestop-appen har betydet, at eksempelvis samboende personer ikke har fået advarsler om smitte fra hinanden.
Blog: Har vi brug for at sende personoplysninger uden for EU?
9/25/2020Schrems II-dommen giver et vink med en vognstang om, at man skal holde sig fra at sende persondata uden for EU. Kan vi nøjes med at holde persondata i EU?
Trods international løsning: Danmark holder fast i national corona-app
9/25/2020Samtidig vil man i et særskilt projekt med andre lande forsøge at få den danske corona-app til at virke på tværs af landegrænser, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.
Danmark har testet fælles europæisk deling af data til smitteopsporing
9/24/2020Sammen med en håndfuld europæiske lande har Danmark været med til at teste muligheden for at dele data til smitteopsporing med andre EU-lande.
Medie: FE masseindsamler oplysninger om danskere via særligt spionsystem
9/24/2020Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har hjulpet Forsvarets Efterretningstjeneste med at bygge et hemmeligt spionsystem, der kan indsamle data om danskere, erfarer DR Nyheder.
Nordjyske barer vil kun lukke borgere ind, hvis de har hentet Smittestop-appen
9/24/2020Nogle steder i Aalborg skal man fremover hente Smittestop-appen, hvis man vil ind, oplyser en repræsentant for barerne i Jomfru Ane Gade.
Angreb på Aalborg Universitet breder sig: Hackere havde adgang til sundhedsdata
9/24/2020Sagen om hackerangrebet på Aalborg Universitet ruller stadigvæk, og på mindre end to måneder er den officielle historie gået fra, at ingen persondata var lækket til, at hackere har haft adgang til både CPR-numre og lønoplysninger. Nu viser en aktindsigt, at flere brugere også har fået kompromitte...
Smittestop-appen gav ingen varsel til familien, da Pia Allerslev fik corona
9/23/2020Da Pia Allerslev fik corona, brugte hun appen Smittestop til at advare sin familie og nærmeste omgangskreds. Men appen gav dem ingen besked.
Hackergruppe hævder at stå bag nedbrud på Profil Optiks hjemmeside
9/23/2020Hjemmesiden for optikerkæden Profil Optik samt virksomhedens moderorganisation Synsam er nede. Hackergruppen Revil/Sodinokibi har i en meddelelse oplyst, at der er tale om et ransomware-angreb fra gruppen. Optikerkæden afviser at kommentere på sagen.
Energistyrelsen: Spoofing er ikke ulovligt
9/22/2020Ændring af afsendernummeret i SMS’er og opkald er udbredt hos danske virksomheder, fortæller Energistyrelsen.
Twitter undskylder for race-bias i algoritme til beskæring af billeder
9/22/2020Flere bruger har påvist, hvordan det sociale medie Twitter har tilbøjelighed til at fokusere på hvide ansigter frem for sorte, når billeder skal beskæres.
Forsvaret har lækket 46.000 værnepligtiges sundhedsdata: Lå på usikker webserver
9/22/2020Der er mange ubesvarede spørgsmål efter Forsvarets Personaletjenestes korte pressemeddelelse.
Hackere har lækket data på 1.000 hviderussiske politibetjente
9/22/2020Anonyme bagmænd har lækket data på hviderussiske betjente i forbindelse med store demonstrationer mod præsident Lukashenko.
Blog: Lappeløsninger i Det Digitale Motorregister
9/22/2020Når man nærlæser rapporten fra Eldrup-kommissionen og tænker på, hvorledes deres forslag til registreringsafgiften skal skrues sammen, så den tilgodeser grønne køretøjer, kommer man til at tage sig til hovedet. Det er en stor omgang tilføjelser til eksisterende lappeløsninger, samt tilføjelser af...
Ny liste: Skatteministeriet sidder på statens største it-projekter
9/21/2020Skattevæsenets it-projekter trækker jævnligt overskrifter, og Morten Bødskovs ministerium er da også det, der sidder på suverænt flest af de store projekter i staten.
Amerikansk myndighed advarer om kritisk sikkerhedshul i Windows-servere: »Kan udnyttes på tre sekunder«
9/21/2020Myndigheden for cybersikkerhed i USA advarer offentlige institutioner mod den såkaldte Zerologon-sårbarhed. Sårbarheden skal senest patches mandag, lyder det.
13.000 skoleelever kunne søge hinandens CPR-numre frem i DXC-system
9/21/2020Eleverne på seks ungdomsuddannelser har kunnet finde frem til hinandens CPR-numre i studiesystemet Ludus, som bliver leveret af DXC. Leverandøren har beklaget, og fejlen er rettet.
»Den OL-sport, det har udviklet sig til for offentlige myndigheder at købe it, er mere eller mindre absurd«
9/21/2020Efter tilsammen 15 år i Statens it-råd ser to tidligere medlemmer de samme udfordringer for fremtidens statslige it-projekter. Selvom lederne i det offentlige er blevet dygtigere, så tager projekterne stadig alt for lang tid.
Blog: Gevinstrealisering halter ikke kun i staten – det står lige så slemt til i det private
9/21/2020Illustration: Rigsrevisionens I fredags kom Version2 med artiklen: Sønderlemmende kritik af statens it-projekter: Urealistiske forventninger til milliongevinster. Denne artikel var baseret på en ny beretning fra Rigsrevisionen om, at gevinstrealisering halter. For mig er en non-historie. Det vi...
DXC-brøler tog strømmen til Sundhed.dk, mens tusinder ventede på corona-svar
9/21/2020I begyndelsen af denne måned var Sundhed.dk nede i mere end et døgn, og de tusindvis af danskere, der ventede svar på corona-test, kunne ikke tilgå dem på siden. Nu viser en aktindsigt, at driftsleverandøren selv kom til at tage strømmen ved en fejl.
Ransomware koster tysk patient livet: Døde under overflytning til andet hospital
9/18/2020Det kan betyde forskellen på liv eller død, når hospitaler angribes med ransomware.